GINformatiecentrum

Place To Meet The Most Exciting & Attractive

Je kunt voortaan kiezen uit verschillende soorten woonverzekeringen, bekijk uit welke je allemaal kunt kiezen

We moeten allemaal op een of ander moment in ons leven een soort van verzekering kopen. Het kan een levensverzekering zijn, een autoverzekering, een winkelverzekering en nog veel meer. Het spreekt voor zich dat de dekking uiterst belangrijk is voor de bescherming en de bewaring van een persoon of een eigendom. En net als alle andere belangrijke zaken die dekking nodig hebben, heeft ook uw huis een schadevergoeding nodig.

Dekking voor mogelijk risico in het leven

Met andere woorden, de woningverzekering biedt een risicodekking voor sterfgevallen of schade aan de bouw en/of de inboedel van uw huis in geval van een natuurlijk of door de mens veroorzaakt incident of ongeluk. Het is een contract waarbij u en de verzekeraar betrokken zijn, waarbij in het latere stadium uw huis wordt beschermd tegen onvoorspelbare incidenten zoals verlies of schade door brand, bliksem, rook, stormen, explosies, rellen, inbraak, vernieling, enz. Voordat u een polis koopt, is het echter belangrijk dat u weet dat er twee verschillende soorten polissen zijn die u kunt nemen; deze zijn: de dekking van het gebouw en de inhoudelijke schadeloosstelling.

Verzekering afsluiten voor je woning

Gebouwendekking is voor de verdediging tegen eventuele fiscale verliezen als de betonnen constructie of de vaste inrichting van uw woning beschadigd of vernield wordt. Terwijl het nemen van deze polis te dekken, vergeet niet dat de volledige kosten van de wederopbouw van uw woning is gedekt, en terwijl beweren niet alleen instemmen met de marktwaarde.

In het algemeen, de eigenschap waarop uw huis is gebouwd is niet waarschijnlijk worden beschadigd door brand of overstroming, en het is vaak goedkoper om een huis te herbouwen op het bestaande perceel dan een ander te kopen. Houd er dus rekening mee dat soortgelijke huizen die slechts een paar straten van elkaar verwijderd zijn, verschillende bedragen waard kunnen zijn, maar dat de kosten voor de wederopbouw gelijk zullen zijn.

Je kunt ook kiezen voor een inboedelverzekering

De inboedelverzekering daarentegen geeft u dekking voor de items in uw huis die met u mee zouden gaan als u zou verhuizen. Deze verzekering moet u voldoende dekking geven om uw eigendommen te herstellen, dus wees voorzichtig dat u niet onder de verzekering valt. Denk aan dekking voor de inhoud van uw huis, zoals dure elektrische artikelen, of sieraden.

Denk ook aan de inhoud van uw tuin, kas en schuur, en tuinmeubilair. Er zijn verschillende polissen beschikbaar, die verschillende niveaus van dekking bieden. Zorg er dus voor dat u op de hoogte bent van de voorwaarden en dat u goed op de hoogte bent van de insluitsels en uitsluitingen, zodat u niet onder de dekking valt.

Maak gebruik van een vergelijker om de beste verzekering te vinden

Voordat u een polis koopt, kunt u ook gebruik maken van een rekenmachine voor woningverzekeringen en een schatting krijgen van de dekking die u moet kopen. Pas ook op voor kortingen als u uw inboedel- en opstalverzekering bij dezelfde aanbieder koopt. Winkel wel eens rond, maar hou er ook rekening mee dat de goedkoopste dekking misschien niet de beste waarde is, dus wees voorzichtig en maak een geïnformeerde keuze!