GINformatiecentrum

Place To Meet The Most Exciting & Attractive

Met welk soort hypotheek krijg je nou de laagste rente? Je kan er hier alles over lezen!

Bij het winkelen en het vergelijken voor een hypotheeklening kunnen er veel verschillen zijn tussen wat kredietverstrekkers aanbieden. Sommigen bieden lagere tarieven aan, anderen bieden dezelfde voorwaarden, maar met een veel hoger tarief. Winkelen, vergelijken en onderhandelen zijn belangrijke vaardigheden om het type hypotheeklening met de laagste rente te krijgen.

Vergelijk het lening aanbod met elkaar

Het eerste wat u moet doen bij het verkrijgen van een hypotheek is rondkijken bij verschillende kredietinstellingen. Er zijn veel verschillende plaatsen waar u kunt lenen, waaronder kringloopinstellingen, commerciƫle banken, hypotheekbedrijven en kredietverenigingen. Het loont om eerst te bepalen hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand te betalen en uw aanbetalingsbedrag te betalen voordat u een kredietinstelling bezoekt. Kom dan naar elke kredietinstelling met hetzelfde aantal, dan kun je appels met appels vergelijken.

Je kunt gebruik maken van lening vergelijkingswebsites

Leer jezelf de verschillende tarieven kennen en voeg er ons aan toe waar leeninstellingen gebruik van kunnen maken. Door u op de hoogte te stellen van deze kosten kunt u het type hypotheeklening met de laagste rente vinden. Hoewel een lage rente aan de oppervlakte aantrekkelijk kan lijken, kunnen er andere factoren zijn om te overwegen.

Zo kan een lage rente bijvoorbeeld aanpasbaar zijn, wat betekent dat deze op en neer zal schommelen. Als u een aanpasbaar laag tarief overweegt, vraag dan naar de voorwaarden van de aanpassing. Verandert uw maandelijkse betaling of wordt de toeslag toegevoegd aan uw opdrachtgever? Hoe vaak wordt de rente berekend? Deze zaken helpen u te bepalen of dat lage tarief echt een goede deal is of niet.

Moeten er kosten worden betaald aan de kredietverstrekker voor afname van de lening?

Vraag ook of er “punten” aan de hypotheek verbonden zijn. Punten zijn kosten die worden betaald aan de geldschieter of de makelaar voor uw lening. De punten en de rente zijn gekoppeld. Betaalt u meer punten, dan betaalt u een lager tarief en vice versa. Informatie over tarieven en punten kunt u vinden in uw lokale krant. Zorg er ook voor dat u uw geldschieter vraagt om de punten in geld te zetten. Als u het dollarbedrag van de punten begrijpt, kunt u precies zien wat u moet betalen.

Er zijn ook kosten te overwegen, zoals kosten voor het aangaan van een lening of voor het afsluiten van een verzekering, makelaarskosten en transactie-, afwikkelings- en sluitingskosten. Uw kredietinstelling moet u een schatting van de kosten geven. Gelukkig zijn de meeste van deze kosten voor u bespreekbaar. Vraag altijd uitleg over de kosten die u niet begrijpt.