GINformatiecentrum

Place To Meet The Most Exciting & Attractive

Wat zijn nou goedkope oplossingen om energie op te wekken

In veel gevallen is het niet mogelijk om een zonnepaneel op uw dak te plaatsen. Als u bijvoorbeeld in een appartement woont, is het niet waarschijnlijk dat uw verhuurder u toestaat deze veranderingen door te voeren. Daarnaast kan het zijn dat u, als u in een grote stad woont, geen toestemming kunt krijgen om uw apparaten op uw elektriciteitsmeter aan te sluiten. Daarom kan het zijn dat u andere energieoplossingen moet vinden op basis van keuzes in de levensstijl.

Met een zonnekoker water zuiveren werkt goed

Als je gebotteld water koopt, realiseer je je misschien niet hoeveel energie en andere middelen er worden verspild. Er zijn onder andere enkele liters water nodig om er een te maken voor de consumptie op de markt. Tegelijkertijd verspilt het koken van water op een kooktoestel ook energie. Dat gezegd hebbende, zelfs als je in de stad woont, moet je in staat zijn om een zonnekoker te gebruiken om je water te pasteuriseren. In veel gevallen, als je een bloembak buiten je raam kunt plaatsen, heb je genoeg ruimte en zonlicht om dit doel te bereiken.

Gebruik geen energieverspillende airconditioning

Vandaag de dag is bijna 90% van alle airconditioninggebruik onnodig. Voor het grootste deel, als u gebruik maakt van de beweging van de zon, kunt u een koele woning hebben zonder gebruik te maken van een airconditioner. U kunt onder andere ‘s nachts uw ramen openen en koele lucht in huis halen. Overdag hoeft u alleen maar uw ramen te sluiten en de zonnekleppen naar beneden te trekken. Als de zonnekleppen wit zijn, zullen ze de warmte van de zon weerkaatsen. U kunt ook proberen om blikfolie te gebruiken met de glanzende kant naar buiten voor een extra effect.

Maak gebruik van stekkerdozen om energie te besparen

Als het gaat om goedkope energieoplossingen, gaat er niets boven het voorkomen van energiegebruik. In veel gevallen zult u merken dat een enkele stekkerdoos plaats biedt aan vijf of zes apparaten. In plaats van ervoor te zorgen dat ze allemaal uitgeschakeld zijn, hoeft u alleen maar de stekkerdoos uit te schakelen. Dit is een uitstekende manier om te voorkomen dat klokken, printers, scanners en faxapparaten kleine hoeveelheden elektriciteit verbruiken terwijl ze zijn aangesloten, maar niet worden gebruikt.

Helaas zult u een breed scala aan energie-oplossingen moeten gebruiken om vrij te komen van commerciƫle energiebronnen. U zult echter merken dat sommige van deze methoden goedkoop zijn en niet veel onderhoud nodig hebben. In sommige gevallen zult u zelfs merken dat u alles wat u nodig hebt in uw eigen huis hebt.